Close

Mobility Hub Barendrecht opgenomen in gebiedsvisie De Stationstuinen

“Er zijn grote transities gaande in de energie en mobiliteitssector. De Dutch Fresh Port en de Stationstuinen hebben grote potentie om een belangrijke rol te vervullen in deze maatschappelijke ontwikkelingen.


Berkman Energie Service biedt al meer dan 100 jaar innovatieve energie- en mobiliteitsdiensten aan vanuit Barendrecht. Dit doen we niet door urenlang te piekeren, maar door te innoveren in praktijk. Nieuwe dingen moet je gewoon doen!


In samenwerking met de gemeente willen we in de Stationstuinen experimenteren met duurzame innovaties zoals; de transitie van autobezit naar deelgebruik; de overgang van fossiel naar zero-emission door middel van waterstof en elektrische energie; en het realiseren van een woonwijk waar het straatbeeld niet meer door auto’s wordt gedomineerd. Deze transities zijn niet eenvoudig en vergen nauwe afstemming tussen de private en publieke sector. Wij geloven dat deze unieke gebiedsontwikkeling de kans bied om samen proefondervindelijk een duurzame paradigma verschuiving te kunnen realiseren.”


Breda opent eerste tankstation voor waterstof voor vuilniswagens

Het eerste waterstofstation van Breda is gistermiddag geopend op bedrijventerrein Minervum. Voorlopig kunnen er alleen twee omgebouwde vuilniswagens van Breda terecht. Volgend jaar kan iedereen er waterstof tanken.


Rob Musters 30-10-20, 16:47, Laatste update: 30-10-20, 17:53 Bron: BN DeStem

Drechtsteden verwelkomt de Mobility-HUB van de toekomst

Mobiliteit zal de komende jaren veranderen. Er is sprake van steeds zuinigere auto’s op de weg, nieuwe brandstofproducten zoals waterstof, een toenemende populariteit voor thuiswerken en een verschuiving van bezit naar gebruik van vervoersmodaliteiten. Aanleiding voor verschillende partijen in de Drechtsteden om gezamenlijk in Alblasserdam een Mobility-HUB te realiseren. Een nieuwe en voor velen onbekende ontwikkeling die helemaal past bij de actuele trends. Voor dit ‘mobiliteitsknooppunt’ van de toekomst is niet alleen nauwe samenwerking nodig, maar ook moed en lef.

117 jaar oud familiebedrijf Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Berkman tekende gisteren de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 5000m2 op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op de kavel komt een ‘MobilityHUB’, een gloednieuw concept voor duurzame mobiliteit. Pieter Berkman: “We realiseren hier één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto’s en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, denk aan ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, -scooters en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten”.

Voor vragen en interesse in de verdere ontwikkeling en exploitatie van Mobility Hubs, bereikt u ons via onderstaande knop.