Close

MOBILITY HUB

Barendrecht

Mobiliteitsopgave ontwikkelgebied Stationstuinen en Nieuw Reijerwaard

Twee Mobility Hubs zijn gepland in de ontwikkelgebieden de Stationstuinen en Nieuw Rijerwaard. Bij de autoluwe nieuwbouwwijk “De Stationstuinen” levert het gebouw een groot aanbod aan multimodale mobiliteit, waardoor de wijk zelf autoluw gehouden kan worden terwijl de bereikbaarheid van de wijk goed blijft. de Hub heeft zo een positief effect op de straat en huisvest tegelijkertijd ook verschillende stedelijke diensten. 

In Nieuw Reijerwaard kan de hub een transitiepunt worden naar Zero-Carbon stadsdistributie. Agrologistieke bedrijven kunnen buiten de overstap naar schone stadslogistiek ook gebruik maken van andere ondersteunende faciliteiten.

Bereikbaarheid Mobility Hub Barendrecht - Ridderkerk

Regionaal gezien zijn Rotterdam en Ridderkerk binnen fiets bereik van de geplande Mobility Hub. Verder ligt de locatie in de directe context van de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (MRDH) waardoor de locatie regionaal goed ontsloten is. Steden als Delft, Den Haag, Dordrecht, Breda en Schiedam zijn via spoor en weg snel te bereiken. Doordat de Mobility Hub direct naast het station gepland is voorziet het tegelijkertijd in een eenvoudig transitiemoment van trein naar een van de beoogde modaliteiten.

Voet Fiets Auto OV Logistiek Energie

Sterke connectie met de directe omgeving

De inpassing van de Mobility Hub aan de rand van station Barendrecht brengt ook op lokaal niveau een aantal kansen met zich mee. Het gebouw voorziet de omgeving van een stedelijk programma, voldoende parkeermogelijkheden van de verschillende modaliteiten en is bestendig tegen piekbelasting tijdens de spitsuren. Door de Mobility Hub niet te benaderen als veredelde parkeergarage maar juist onderdeel te doen maken van en te laten in blenden in de omgeving wordt het gebouw eerder een geliefd onderdeel van de stad.

Klik hier voor de reactie van Pieter Berkman,
Initiatiefnemer Mobility Hub Barendrecht.

Voor vragen en interesse in de verdere ontwikkeling en exploitatie van Mobility Hubs, bereikt u ons via onderstaande knop.